Kevättalvi ja kevätaktiviteetit

Aurinko alkaa taas lämmittää helmikuun puolivälissä, ja kevättalvi onkin hienoa aikaa nauttia hankien hohteesta. Huhti-toukokuussa näkee, kuinka luonto herää nopeasti ja muuttolinnut palaavat taas Pohjois-Lappiin. Tällöin pääset nauttimaan aurinkoisesta luonnostamme ja järjestämme sinulle erilaisia opastettuja aktiviteetteja. Tältä listalta löydät inspiraatiota kevättalven ja kevään matkoille, minkä lisäksi näet, missä näitä aktiviteetteja tarjoamme. Otathan meihin suoraan yhteyttä ja autamme mielellämme.

Revontulet

Revontulet

Kevättalvi on myös hieno ajankohta revontulten katseluun, koska yöt ovat vielä huhtikuun alkuun asti pimeitä. Järjestämme erilaisia revontuliaktiviteetteja, esim. lumikenkäilyä tai moottorikelkkailua, jolloin värikästä taivasta voi ihailla pimeässä metsässä. Järjestämme myös autoretkiä, jotta maksimoit mahdollisuutesi nähdä revontulet.

Saamelaiskulttuuri ja porotilat

Saamelaiskulttuuri ja porotilat

Pohjois-Lapissa olet keskellä poronhoitoaluetta, etkä voi olla huomaamatta sitä – poroja näkyy joka puolella. Järjestämme mielellämme porotilavierailuita, joissa opit enemmän poronhoidosta ja saamelaiskulttuurista.

Moottorikelkkailu

Moottorikelkkailu

Moottorikelkoilla pääset tutustumaan Pohjois-Lapin luontoon helposti opastetulla safarilla. Moottorikelkkaa on helppo hallita ja pitkätkin välimatkat sujuvat mukavasti kauniissa maisemissa. Moottorikelkalla pääset myös parhaille pilkkipaikoille. Tämä on paikallisten tapa liikkua luonnossa – tervetuloa kelkkailemaan!

Pilkkiminen

Pilkkiminen

Kevättalvi on pilkkimisen parasta aikaa – aurinko paistaa ja kalaa nousee järvistä ja joista. Viemme sinut mielellämme pilkkiretkelle tai vaikkapa kokeilemaan juomustusta, jossa kalaverkot laitetaan jään alle. Jäämeri on ihan Nuorgamin ja Näätämön vieressä, ja siellä pääset myös testaamaan kuningasravun kalastusta talvisin.

Koiravaljakko ajelut

Koiravaljakkoajelut

Tämä vauhdikas ja hauska aktiviteetti sopii koko perheelle. Nämä koirat haluavat vain juosta, ja sen he osoittavat haukkumisella ennen safarin alkua. Heti kun olet luonnossa, kuulet vain jalasten äänet reen alla. Pääset itse ohjaamaan valjakkoa. Tämä on yksi suosituimmista kokemuksista Pohjois-Lapissa – kokeile itse, niin ymmärrät miksi!

Murtomaahiihto

Murtomaahiihto

Pohjois-Lapissa on lukemattomia maastohiihtoalueita, ja esim. Saariselkä on yksi Suomen parhaimmista maastohiihtokohteista. Lisäksi pääset kohteistamme myös suoraan erämaahan laduille, joilla ei välttämättä tule ketään vastaan. Parempaa lomakohdetta kuin Pohjois-Lappi on vaikea löytää, jos olet maastohiihtäjä! Voit myös vuokrata kauttamme sukset paikan päällä.

Lumikenkäily

Lumikenkäily

Pohjois-Lapissa olet aina puhtaan luonnon äärellä, ja se taas tarjoaa loistavat mahdollisuudet lumikenkäilylle. Voit laittaa lumikengät jalkaasi majapaikkasi pihalla ja pääset sieltä suoraan retkelle puhtaaseen luontoon. Halutessasi voimme järjestää myös opastetun retken ja lumikenkien vuokraamisen.

Lumikenkäily

Laskettelu ja lumilautailu

Saariselän laskettelurinteet sijaitsevat Kaunispään ja Iisakkipään rinteillä. Sesonki jatkuu yleensä marraskuulta toukokuulle asti. Voit halutessasi vuokrata kaikki välineet paikan päällä. Kaunispään rinteellä on myös Suomen pisin pulkkamäki, joka on palkittu revontuliteemaisesta valaistuksestaan. Pulkkamäki on yksi suosituimmista kokemuksista koko perheelle!

Läskipyöräily

Läskipyöräily

Luminen luonto auringon paisteessa on hieno maasto- ja läskipyöräilyelämys. Fättäreille ja sähköpyörille löytyy talvisinkin hyvin merkittyjä reittejä, minkä lisäksi opastamme sinua myös paikallisesti löytämään parhaat paikat. Autamme mielellämme reittien suunnittelussa ja pyörien vuokraamisessa, sekä järjestämme myös pyöräilyoppaan tarvittaessa.

Jääkarting

Jääkarting

Jääkarting on todella hauska ja vauhdikas aktiviteetti aivan Saariselän kupeessa. Voit osallistua ryhmälähtöihin tai suurempi seurue voi varata koko paikan itselleen, jolloin voitte järjestää kunnon ratakilpailun. Rata on valaistu, joten tästä jännityksestä voi nauttia myös iltaisin!

Jäämeren retket

Jäämeren retket

Eksoottinen Jäämeri sijaitsee aivan Pohjois-Lapin vieressä: Näätämöstä ja Nuorgamista sinne pääsee lyhyessä ajassa. Aurinkoisena keväänä suosittelemme sinulle ainakin päiväretkeä Jäämeren rannalle, vaikkapa kuningasrapuretkelle, tai vain nauttimaan jylhistä maisemista. Autamme mielellämme sinua retken järjestämisessä.

Pulkkamäki

Pulkkamäki

Talvisin yksi suosituimmista aktiviteeteista kaiken ikäisille lapsille on pulkkamäki. Pulkkamäkiä löytyy jokaisen majoituspaikan läheltä ja pulkan saa aina lainaan. Saariselältä löytyy myös Suomen pisin pulkkamäki, joka on myös valaistu.

Lintujen bongaus

Lintujen bongaus

Muutolinnut palaavat suurina parvina keväällä takaisin Pohjois-Lappiin. Monet ovat lentäneet tuhansia kilometrejä päästäkseen yöttömän yön maahan, jossa on hyvin ravintoa tarjolla. Lyhyiden öiden vuoksi keväällä sinulla on paljon

Paikallinen ruokakulttuuri

Paikallinen ruokakulttuuri

Olemme ylpeitä ruokaperinteestämme ja puhtaasta ja terveellisestä lähiruuasta, jota sinulle tarjoilemme. Olipa ateriasi luontoretken aikana tarjottu elämys nuotion loisteessa tai makujen sinfoniaa kulinaariravintolassa, niin haluamme, että muistat matkasi myös makujen vuoksi.

Ratsastus

Ratsastus

Ratsastaminen tai rekiajelu Pohjois-Lapissa lumisen metsän läpi on unohtamaton elämys. Suomenhevoset ovat sopeutuneet arktisiin olosuhteisiin ja ne pystyvät kulkemaan helposti lumisessa luonnossa. Voit kokeilla ratsastamista, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta.

Kiertoajelut

Kiertoajelut

Jos tulet ilman omaa autoa tai vaikkapa isommalla porukalla, niin autamme sinua kiertoajeluiden järjestämiseen: olipa kyse päiväretkestä tai vaikka koko Kultaisen Reitin kiertämisestä. Luonnollisesti tarjoamme myös paikallisopaspalvelut tarvittaessa.

Huovutus

Huovutus

Lemmenjoella pääset kokeilemaan huovutusta huopataiteilijan ateljeessa. Kuulet mm. kuinka lampaanvillasta on tuhansia vuosia tehty huovuttamalla erilaisia huopia moneen käyttöön. Pääset myös kokeilemaan huovuttamista omin käsin ja tutustumaan huopagalleriaan.

OHJE

Näet jokaisen yrityksen tarjoamat aktiviteetit erikseen painamalla kartasta valitsemastasi yrityksestä. Voit myös navigoida sivun sisällä painamalla yrityksen kohdalla olevista aktiviteeteista.

'

AVAA KARTTA / SULJE KARTTA

'
fi