Syysaktiviteetit

Pohjois-Lapissa syksy on kaunista aikaa ruskan loisteessa ja revontulten alla – luonto todella tarjoaa parastaan syksyisin. Jotta pääset nauttimaaan parhaiten luonnostamme niin järjestämme sinulle opastetututtuja aktiviteetteja. Tältä listalta löydät inspiraatiota syksyn matkallesi, ja näet lisäksi missä näitä aktiviteetteja tarjoamme. Otathan meihin suoraan yhteyttä ja autamme mielellämme.

Ruska

Ruska

Syyskuu on parasta ruska-aikaa Pohjois-Lapissa ja se on myös yksi suosituimmista vaellussesongeista. Mikä on kauniinpaa kuin vaeltaa aurinkoisissa tunturimaisemissa säihkyvien ruskavärien ympäröimänä. Öisin voivat myös revontulet näkyä arktisella taivaalla.

Revontulet

Revontulet

Revontulet näkyvät meillä jo elokuun loposta asti, heti kun yöt alkavat pimenemään. Syksyllä revontulet ovat todella vaikuttavia, koska yöt ovat täysin pimeitä ennenkuin lumi sataa maahaan. Järjestämme erilaisia revontuliaktiviteetteja, ja myös suoraan majapaikastasi pääset niitä ihastelemaan.

Vaellus

Vaellus

Pohjois-Lappi tarjoaa syksyisin laajat vaellusreitit tuntureilla, jokilaaksoissa ja järvien rannoilla. Monipuoliset merkityt reitit tarjoavat upeat mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen syyskuusta aina lumentuloon asti loka-marraskuussa. Tarvittaessa voimme järjestää myös vaellusoppaan, jotta saat vielä enemmän irti luontokokemustasi.

Maastopyöräily

Maastopyöräily

Syksy on maastopyöräilylle erittäin sopiva aikaa ja sen suosio onkin noussut räjähdysmäisesti alueellamme. Fättäreille ja sähköpyörille löytyy hyvin merkittyjä reittejä, lisäksi opastamme sinua myös paikallisesti löytämään parhaat paikat. Autamme mielellämme reittien suunnittelussa sekä pyörien vuokraamisesssa sekä järjestämme myös pyöräilyoppaan tarvittaessa.

Kalastus

Kalastus

Pohjois-Lapin alueella on todella hienot kalastusmahdollisuudet, kalaisia joki, kirkkaita tunturijärviä ja tietysti tarunhohtoinen Inarinjärvi. Annamme mielellämme vinkkejä kalapaikkoihin, ja luonnollisesti autamme venevuokrassa ja kalastusoppaan varaamisessa. Jäämeri on ihan Nuorgamin ja Näätämön vieressä, ja siellä pääset myös testaamaan Kuningsravun kalastusta.

Melonta 

Melonta 

Vaihteleva Pohjois-Lapin luonto tarjoaa paljon melontapaikkoja. Monet joet ja järvet tarjoavat upeat maisemat melonnan harrastajille. Autamme varusteiden vuokraamisessa ja voimme järjestää luonnollisesti myös melontaoppaan, joka näyttää parhaat paikat.

Marjojen ja sienien poiminta

Marjojen ja sienien poiminta

Pohjois-Lappi on kuuluisa puhtaasta luonnosta, josta löytyy marjoja ja sieniä. Mikä onkaan parempi tapa nauttia luonnon upeista makuelämyksistä kuin kerätä ensin marjat tai sienet luonnosta ja sen jälkeen valmistaa niistä herkullinen ateria. Tarvittaessa järjestämme paikallisen luonto-oppaan, joka vie sinut salaisiin marjatus- ja sienestyspaikkoihin.

Saamelaiskulttuuri ja porotilat

Saamelaiskulttuuri ja porotilat

Pohjois-Lapissa olet keskellä poronhoitoaluetta ja et voi olla huomaamatta sitä – poroja näkyy joka puolella. Järjestämme mielellämme porotilavierailuta, jossa opit enemmän poronhoidosta. Vierailun aikana opit myös saamelaiskulttuurista, historiasta, kielistä ja kuinka kulttuuria nykyään vaalitaan.

Jäämeren retket

Jäämeren retket

Eksoottinen Jäämeri sijaitsee aivan Pohjois-Lapin vieressä, Näätämösta ja Nuorgamista sinne pääsee lyhyessä ajassa. Suosittelemme sinulle ainakin päiväretkeä Jäämeren rannalle, vaikkapa Kuningasrapuretkelle, tai vain nauttimaan jylhistä maisemista. Autamme mielellämme sinua retken järjestämisessä.

Paikallinen ruokakulttuuri

Paikallinen ruokakulttuuri

Olemme ylpeitä ruokaperinteestämme sekä puhtaasta ja terveellisestä lähiruuasta, jotan sinulle tarjoilemme. Olipa ateriasi luontoretken aikana tarjottu elämys nuotion loisteessa tai makujen sinfoniaa kulinaariravintolassa, niin haluamme että muistat myös matkasi makujen vuoksi.

Ratsastus

Ratsastus

Suomenhevosilla ratsastusretken aikana pääset tutustumaan Pohjois-Lapin luontoon hevosen selästä. Ratsastusoppaasi vie sinut hienoille ratsastusreiteille, jossa pääset nauttimaan täysillä tästä elämyksestä. Vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta, niin voit kuitenkin kokeilla ratsastamista.

Kiertoajelut

Kiertoajelut

Jos tulet ilman omaa autoa, tai vaikkapa isommalla porukalla, niin autamme sinua kiertoajeluiden järjestämiseen: olipa kyse päiväretkestä tai vaikka koko Kultaisen Reitin kiertämisestä. Luonnollisesti tarjoamme myös paikallisopaspalvelut tarvittaessa.

Huovutus

Huovutus

Lemmenjoella pääset kokeilemaan huovutukseen huopataiteilijan ateljeessa. Kuulet mm. kuinka lampaanvillasta on tuhansia vuosia tehty huovuttamalla monenlaisia huopia moneen käyttöön. Pääset myös kokeilemaan huovuttamista omin käsin ja tutustumaan huopagalleriaan.

Veneretket

Veneretket

Erilaiset veneretket ovat loistava tapa tutustua luontoon. Järjestämme erilaisia esimerkiksi veneretkiä jokiveneillä, moottoriveneillä vaikka koskenlaskua kumilautalla. Voit osallistua ryhmälähtöihin tai järjestämme sinulle kaikin yksityisesti.

Karavaanarit ja telttailijat

Karavaanarit ja telttailijat

Pääset nauttimaan luonnon läheisyydestä karavaanari- ja leirintäaluillamme. Paikasta riippuen voit olla aivan luonnon rauhassa tai joen äärellä palveluiden vieressä. Autamme sinua lomaohjelmasi kanssa alueellamme, koska tekemistä ja kokemista täällä riittää!

Metsästys

Metsästys

Metsästyskausi Pohjois-Lapissa on syksyllä ja talvella. Voit tuoda mukanasi nelijalkaiset, pörröiset metsästyskaverisi. Ulkopaikkakuntalaiset voivat metsästää riekkoa, jänistä, pienpetoja sekä vesilintuja (lisätietoa luvista www.eraluvat.fi). Ota yhteyttä jos voimme auttaa matkajärjestelyissä.

OHJE

Näet jokaisen yrityksen tarjoamat aktiviteetit erikseen painamalla kartasta valitsemastasi yrityksestä. Voit myös navigoida sivun sisällä painamalla yrityksen kohdalla olevista aktiviteeteista.

'

AVAA KARTTA / SULJE KARTTA

'
fi