Kesäaktiviteetit

Kesä Pohjois-Lapissa on loistava ajankohta tulla kokemaan vaikuttava luontomme keskiyön auringon alla. Järjestämme sinulle opastettuja aktiviteetteja tai voit myös itse mennä esim. vaeltamaan. Tältä listalta löydät inspiraatiota kesälomallesi ja näet lisäksi, missä näitä aktiviteetteja tarjoamme. Otathan meihin suoraan yhteyttä ja autamme mielellämme.

Vaellus

Vaellus

Pohjois-Lappi tarjoaa laajat vaellusreitit tuntureilla, jokilaaksoissa ja järvien rannoilla. Monipuoliset merkityt reitit tarjoavat upeat mahdollisuudet luonnosta nauttimiseen toukokuusta lumen tuloon asti. Tarvittaessa voimme järjestää myös vaellusoppaan, jotta saat vielä enemmän irti luontokokemuksestasi.

Maastopyöräily

Maastopyöräily

Maastopyöräilyn suosio on noussut räjähdysmäisesti alueellamme. Fättäreille ja sähköpyörille löytyy hyvin merkittyjä reittejä, minkä lisäksi opastamme sinua myös paikallisesti löytämään parhaat paikat. Autamme mielellämme reittien suunnittelussa ja pyörien vuokraamisessa sekä järjestämme myös pyöräilyoppaan tarvittaessa.

Kalastus

Kalastus

Pohjois-Lapin alueella on todella hienot kalastusmahdollisuudet: kalaisia jokia, kirkkaita tunturijärviä sekä tietysti tarunhohtoinen Inarinjärvi. Annamme mielellämme vinkkejä kalapaikkoihin ja luonnollisesti autamme myös venevuokrassa ja kalastusoppaan varaamisessa. Jäämeri on ihan Nuorgamin ja Näätämön vieressä, ja siellä pääset myös testaamaan kuningasravun kalastusta.

Melonta

Melonta

Vaihteleva Pohjois-Lapin luonto tarjoaa paljon melontapaikkoja. Lukuisat joet ja järvet tarjoavat upeat maisemat melonnan harrastajille. Autamme varusteiden vuokraamisessa ja voimme järjestää luonnollisesti myös melontaoppaan, joka näyttää parhaat paikat.

Marjojen ja sienien poiminta

Marjojen ja sienien poiminta

Pohjois-Lappi on kuuluisa puhtaasta luonnostaan, josta löytyy marjoja ja sieniä. Mikä onkaan parempi tapa nauttia luonnon upeista makuelämyksistä kuin kerätä ensin marjat tai sienet luonnosta ja sen jälkeen valmistaa niistä herkullinen ateria. Tarvittaessa järjestämme paikallisen luonto-oppaan, joka vie sinut salaisiin marjastus- ja sienestyspaikkoihin.

Saamelaiskulttuuri ja porotilat

Saamelaiskulttuuri ja porotilat

Pohjois-Lapissa olet keskellä poronhoitoaluetta etkä voi olla huomaamatta sitä – poroja näkyy joka puolella. Järjestämme mielellämme porotilavierailuita, joissa opit enemmän poronhoidosta sekä saamelaiskulttuurista.

Keskiyön aurinko

Keskiyön Aurinko

Kesällä meillä on pari kuukautta yötön yö – aurinko ei silloin laske ollenkaan ja luonto on vehreimmillään. Voitkin nauttia luonnosta yötä päivää: monet menevät ihailemaan keskiyön aurinkoa läheisten tuntureiden huipuille joko kävellen, autolla tai pyörillä.

Kullanhuuhdonta

Kullanhuuhdonta

Saariselän ja Lemmenjoella alueella on pitkä ja mielenkiintoinen kullankaivuuhistoria. Lemmenjoen legendaarisella seudulla pääset testaamaan kullanhuuhtomista. Kullanhuuhtomista voit kokeilla myös Tankavaaran kultamuseossa, josta löydät myös tietoa aiheesta.

Jäämeren retket

Jäämeren retket

Eksoottinen Jäämeri sijaitsee aivan Pohjois-Lapin vieressä. Näätämöstä ja Nuorgamista sinne pääsee lyhyessä ajassa. Suosittelemme sinulle ainakin päiväretkeä Jäämeren rannalle, vaikkapa kuningasrapuretkelle, tai vain nauttimaan jylhistä maisemista. Autamme mielellämme retken järjestämisessä.

Paikallinen ruokakulttuuri

Paikallinen ruokakulttuuri

Olemme ylpeitä ruokaperinteestämme sekä puhtaasta ja terveellisestä lähiruuasta, jota sinulle tarjoilemme. Olipa ateriasi luontoretken aikana tarjottu elämys nuotion loisteessa tai makujen sinfoniaa kulinaariravintolassa, niin haluamme, että muistat matkasi myös makujen vuoksi.

Kiertoajelut

Kiertoajelut

Jos tulet ilman omaa autoa tai vaikkapa isommalla porukalla, niin autamme sinua kiertoajeluiden järjestämisessä: olipa kyse päiväretkestä tai vaikka koko Kultaisen Reitin kiertämisestä. Luonnollisesti tarjoamme myös paikallisopaspalvelut tarvittaessa.

Ratsastus

Ratsastus

Ratsastusretken aikana pääset tutustumaan suomenhevosilla Pohjois-Lapin luontoon hevosen selästä. Ratsastusoppaasi vie sinut hienoille ratsastusreiteille, joilla pääset nauttimaan täysillä tästä elämyksestä. Voit kokeilla ratsastamista, vaikka sinulla ei olisi aiempaa kokemusta.

Huovutus

Huovutus

Lemmenjoella pääset kokeilemaan huovutusta huopataiteilijan ateljeessa. Kuulet mm. kuinka lampaanvillasta on tuhansia vuosia tehty huovuttamalla erilaisia huopia moneen käyttöön. Pääset myös kokeilemaan huovuttamista omin käsin ja tutustumaan huopagalleriaan.

Veneretket

Veneretket

Erilaiset veneretket ovat loistava tapa tutustua luontoon. Järjestämme esimerkiksi veneretkiä jokiveneillä ja moottoriveneillä tai vaikka koskenlaskua kumilautalla. Voit osallistua ryhmälähtöihin tai järjestämme kaiken sinulle yksityisesti.

Karavaanarit ja telttailijat

Karavaanarit ja telttailijat

Pääset nauttimaan luonnon läheisyydestä karavaanari- ja leirintäaluillamme. Paikasta riippuen voit olla aivan luonnon rauhassa tai joen äärellä palveluiden vieressä. Autamme sinua lomaohjelmasi kanssa alueellamme, koska tekemistä ja kokemista täällä riittää!

OHJE

Näet jokaisen yrityksen tarjoamat aktiviteetit erikseen painamalla kartasta valitsemastasi yrityksestä. Voit myös navigoida sivun sisällä painamalla yrityksen kohdalla olevista aktiviteeteista.

'

AVAA KARTTA / SULJE KARTTA

'
fi