Golden Route of Lapland

Golden Route of Lapland on upea matkailutuote, jonka takana on yhdeksän yritystä.

Yritykset sijaitsevat pitkin pohjoisinta Lappia: Saariselällä, Lemmenjoella, Inarissa, Kielajoella, Nuorgamissa ja Näätämössä. Jokainen heistä on kooltaan mikroyritys, eli taustalla ei ole isoja koneistoja, vaan jokainen yrittäjä on itse henkilökohtaisesti ollut osa kehittämistyötä alusta pitäen. Näin ollen jokainen yritys ja jokainen paikkakunta on ainutlaatuinen helmi kiertomatkan varrella.

Tämä kiertomatkatuote syntyi aidosta yrittäjälähtöisestä tarpeesta, sillä tämän kaltaisia matkailutuotteita pohjoisimmassa Lapissa ei ole, vaikka puitteet olisivat siihen mitä parhaimmat. Kun Golden Route of Laplandia alettiin hahmotella, tiedettiin jo tuolloin, että sen haluttiin tarjoavan matkailijoille parhainta Lappia: upeita uniikkeja maisemia, aitoja kulttuurielämyksiä, makuhermoja hiveleviä illallisia ja ikimuistoista tekemistä. Sen haluttiin olevan ainutlaatuinen elämys, jonka jokainen matkailija voi räätälöidä omanlaisekseen ja omaan aikatauluunsa sopivaksi. Matkan ajankohtaa ei haluttu rajattavan mihinkään tiettyyn vuodenaikaan, vaan se on yhtä toimiva, ihmeellinen ja täynnä erilaisia elämyksiä mihin aikaan vuodesta tahansa.

Golden Route of Lapland on helposti saavutettavissa

Sen läheisyydessä sijaitsee Suomen pohjoisin lentokenttä, eli Ivalon lentoasema. Hankkeessa on mukana myös kuljetusalan yritys, josta voi tilata turvallisen kuljetuksen, kun itse haluaa vain nautiskella maisemista. Kuitenkin Lapin hyväkuntoiset tiet tarjoavat mahdollisuuden myös omatoimiseen kulkemiseen. 

Pohjois-Lappi on ympärivuotinen lomakohde, jossa pääset nauttimaan arktisesta
luonnosta vuoden jokaisena kuukautena. Olemme vastakohtien kohde: kesällä
keskiyön aurinko ei laske viikkoihin ja kaamosaikaan taas revontulet tanssivat
taivaalla pakkasen paukkuessa. Haluamme sinun kokevan nämä
luontoelämykset – meillä on upeat ohjelmaehdotukset sinulle valmiina!

Suunnittelun ja tekemisen tueksi nämä yhdeksän yritystä muodostivat yritysryhmähankkeen.

Hankkeeseen saatiin rahoitusta EU:n Maaseuturahastosta, joka kattoi 75 % hankkeen kustannuksista. Jotta yrittäjät saivat keskittyä tekemiseen, Inarin kunta lähti hankkeeseen hallinnoijaksi. Hankkeen tavoitteiksi otettiin kiertomatkatuotteen tuotteistaminen ja sen markkinointi sekä tiiviin verkoston muodostaminen yrittäjien välille. Golden Route of Lapland -yritysryhmähanke starttasi tammikuussa 2021, jolloin alkoi puolentoista vuoden kehittämistyö.  

fi